Kontrollerer brannsikkerheten

Går fra dør til dør for å tilby sjekk av boligen din.

Fredag 29.november går startskuddet for Røykvarslerdagen og boligkontroll-dagene, en landsomfattende kampanje som skal gjøre befolkningen bevisst på brannsikkerheten i hjemmet. Hvert år besøker brannvesen i Norge mellom 30 000- 40 000 boliger i hele landet for å tilby gratis og frivillig tilsyn. Vi i Trøndelag brann- og redningstjeneste vil utføre boligkontroll på ulike adresser i Trondheim, Oppdal og Rissa. 

- Vi sjekker blant annet røykvarslere, slokkeutstyr og rømningsveier. Mange er usikre på hva som kreves av brannsikring hjemme, og synes det er trygt at vi har sjekket om alt er på stell, forteller Trygg hjemme-koordinator Anniken Lie. 

Komfyrvakter og brannøvelser er noen av temaene de tar opp. Hun understreker viktigheten av å ha fungerende røykvarslere. 

- En røykvarsler vil passe på deg og familien din, også når dere sover. Men for at man skal være trygg på at den virker må den testes en gang i måneden, og skiftes batteri på en gang i året. Røykvarslerdagen 1. desember er en fin påminnelse på å skifte batteri.

Sammen med kolleger fra brannvesenet vil hun dele ut gratis røykvarslerbatteri fredagen før Røykvarslerdagen. De kan treffes på Solsiden, Valentinlyst senter, Sirkus shopping, City Syd, Oppdal og Coop Leksvik 29.november, City Lade 30.november og på Norheimsenteret i Rissa 2.desember.

Tilsynene vil foregå på dagtid og er varslet i forkant. Vi vil aldri forsøke å selge noe. Representanter fra brannvesenet vil alltid være uniformerte og kan legitimere seg. 

Trøndelag brann- og redningstjeneste IKS er den lokale faginstans for brannvern i Trondheim, Malvik, Klæbu, Indre Fosen, Oppdal og Rennebu kommuner.

trondheim      Klaebo      Malvik      indre fosen        Rennebu      Oppdal

Logg inn