Anniken og Bjørnis

*PIP PIP* Tid for å leke brann!

Gjennomfør en brannøvelse hjemme, slik at hele familien vet hva de skal gjøre i tilfelle det oppstår en brann.

Brannøvelse hjemme

Ta med deg familien din og gjennomfør en brannøvelse hjemme! Gå gjennom de tre punktene, så er dere godt forberedt i tilfelle det skulle begynne å brenne hos dere.  

Test røykvarsleren

Røykvarsleren er som en brannkonstabel som alltid er på vakt. Den varsler med en høy pipelyd, slik at dere kan komme dere trygt ut. Den må alltid ha fungerende batteri, og det kan dere teste ved å trykke på knappen. Da bråker den litt, men det er bra, for vi må jo høre den når det gjelder! Skift batteri en gang i året.  

Avtal møteplass

Blir det brann, må alle vite hvor man skal møte opp. Da kan man være sikker på at alle er trygt ute av huset. Møteplassen bør være i trygg avstand fra huset, og lett for alle å huske, for eksempel ved en gatelykt eller ved sandkassa.  

Finn veien ut

Tid for å leke brann! Man reagerer saktere når man sover, derfor er det lurt å late som det er midt på natta. Alle legger seg i sengene sine, mens en i familien kan være røykvarsleren og rope «PIP! PIP! PIP!». Da må alle sprette opp, og så er det førstemann til møteplassen. Hva er raskeste veien ut av huset? Bytt gjerne på å være røykvarsler, slik at alle får prøve. 

Besøke oss?

Vi får mange henvendelser om besøk på brannstasjonene, og skulle gjerne tatt imot alle. Det har vi dessverre ikke mulighet til, men en gang i året åpner vi opp våre stasjoner for besøk.  

Åpen brannstasjon arrangeres vanligvis lørdag i uke 38. Følg med på arrangementsiden her på nettsiden, eller på facebook-siden vår for åpningstider og program!  

Bjørnis

Bjørnis er nok vår aller mest kjente brannkonstabel. Han kan du møte på blant annet Åpen brannstasjon og røykvarslerdagen, og innimellom dukker han opp på andre arrangementer også.  

Bjørnis har sin egen nettside, der kan du blant annet finne fargeleggingsark, perleoppskrifter og morsomme spill.  

Lærer

Brannvernskolen har et eget undervisningsopplegg for 6. klasse og 9. klasse.

Fant du det du lette etter?

Ja
Nei
Takk for din tilbakemelding!