Person som holder nøkler.

Leie

Ikke ta det for gitt at alt som tilbys på utleiemarkedet er godkjent for bruk! Når du leier bolig er det utleier som har ansvar for at rømningsveier, brannvarsling og slokkemidler er i orden.

Før du signerer leiekontrakt bør du sjekke at:

  • det er minst en fungerende røykvarsler i hver etasje, som høres i alle rom. 
  • det minimum er to rømningsmuligheter.
  • at det er slokkeutstyr lett tilgjengelig.

Det er huseier som må sørge for at dette er på plass, men du er selv ansvarlig for å sørge for at røykvarsleren virker og at rømningsveiene er ryddige. Det er for eksempel ikke lov å lagre ting i trapperom i boligblokker.

Bytt batteri i røykvarsleren en gang i året. Du som leier må sjekke at brannslokkeapparatet virker – pilen skal stå på grønt. Det må byttes ut eller kontrolleres hvert 5. eller 10. år, avhengig av om du har skum- eller pulverapparat. Oppdager du feil ved utstyret må du melde fra til boligeier.

Dersom huseieren har satt opp regler om røyking, grilling, søppelhåndtering og annet som har med brannsikkerhet å gjøre, så må disse reglene følges.  

Ikke ta det for gitt at alt som tilbys på utleiemarkedet er godkjent for bruk. Bruk magefølelsen og still spørsmål til huseieren om brannsikkerhet!  

Portrett av ansatt på forebyggende avdeling.

TIPS oss!

Er du redd for at du ikke bor trygt?

Ta kontakt med oss, så hjelper vi deg!

Fant du det du lette etter?

Ja
Nei
Takk for din tilbakemelding!