Kan barnehagen/ klassen besøke brannstasjonen, eller kan dere besøke oss?
Vi får svært mange henvendelser om besøk, og skulle gjerne møtt dere alle! Men, det har vi dessverre ikke kapasitet til. Besøk oss gjerne på Åpen brannstasjon, som er siste uka i september.
Det har vært en unødig utrykning til boligen min, hva gjør jeg?
Du må ta kontakt med markedsavdelingen på Midt-Norge 110-sentral. Nummeret dit er 73 95 76 56.
Vi skal ha brannøvelse i sameiet/borettslaget, eller vi skal koble ut brannalarmen på grunn av arbeid på stedet. Hva gjør vi?
Ta kontakt med markedsavdelingen på Midt-Norge 110-sentral. Nummeret dit er
73 95 76 56.
Kan dere delta på brannøvelsen i sameiet/borettslaget/bedriften vår?
Vi tilbyr kurs i brannvernopplæring, og kan delta i den praktiske gjennomføringen. Dette er tjenester vi tar betalt for. Henvendelser kan sendes til postmottak@tbrt.no.
Jeg er utbygger og lurer på regler for slokkevann, oppstillingsplass, rømningsveier etc.
Du finner svar på det meste i byggteknisk forskrift: veileder for rednings- og slokkemannskap. Den finner du her.
Hva gjør jeg med slokkeapparatet mitt dersom det har dårlig trykk eller har gått ut på dato?
Dersom pilen ikke står på grønt må du ta med apparatet til kvalifiserte fagpersoner. Kontroll av pulverapparat bør gjøres hvert femte år og utvidet kontroll og service hvert tiende år. Skumapparat bør ha kontroll og service hvert femte år. Du finner en liste over hvem som kan gjøre kontroll og service her.
Jeg er usikker på om jeg har nok rømningsveier i leiligheten jeg leier.
Hovedkravet er at alle boliger skal ha minst én rømningsvei som fører direkte til det fri. Boliger med flere bebodde etasjer må ha alternative rømningsveier i tillegg. Krav til rømningsveier finner du her.
Jeg er bekymret for om brannvesenet kommer frem til boligen min på grunn av hindringer som biler, blomsterpotter, bommer eller andre sperringer. Hva gjør jeg?
Bor du i boligblokk må det være mulig å kjøre brannbil helt frem til hovedinngangen. Unntaket er boliger inntil to etasjer, da kan det aksepteres at brannbilen kan stoppe maks 50 meter unna. Dersom du mener noen står parkert slik at brannbilene ikke kommer frem, må du ta kontakt med parkeringsmyndighet.
Jeg er bekymret for sikkerheten i bygget mitt på grunn av istapper/ løse takplater/ stillas etc.
Da må du ta kontakt med et vaktmesterfirma. Vi kjører kun ut på slike oppdrag dersom vi blir spurt av politiet, eller ved akutte hendelser.
Jeg vil varsle om at jeg skal tenne bål/ brenne kvist.
I perioden april- september er det forbudt å tenne bål i eller i nærheten av utmark. Du kan allikevel tenne små kaffebål, grille eller bruke primus dersom du er HELT sikker på at det ikke kan føre til brann. Da trenger du ikke søke om tillatelse til oss i brannvesenet. Skal du tenne større bål, som sankthansbål, må du søke senest to uker før. Søknadsskjema finner du under søke/melde i hovedmenyen.

Brenning av hageavfall gir dårlig luftkvalitet og kan lett komme ut av kontroll. Det er derfor ikke anbefalt, og i mange kommuner er det forbudt. Hageavfall kan leveres avgiftsfritt på miljøstasjonen.
Jeg har tatt båtførerprøven på nett, og skal ta eksamen. Hva gjør jeg nå?
Send en mail til bfp@tbrt.no

Fant du det du lette etter?

Ja
Nei
Takk for din tilbakemelding!